De voorbereidingen beginnen op te schieten... - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Sylvia Brilhuis - WaarBenJij.nu De voorbereidingen beginnen op te schieten... - Reisverslag uit Utrecht, Nederland van Sylvia Brilhuis - WaarBenJij.nu

De voorbereidingen beginnen op te schieten...

Door: Sylvia

Blijf op de hoogte en volg Sylvia

25 Mei 2013 | Nederland, Utrecht

Zaterdag 6 juli is het zover, dan vertrek ik voor 8 weken naar Noorwegen! Begin 2013 ben ik begonnen met mijn voorbereidingen voor de tocht. In het najaar had ik al een nieuwe tent gekocht, de Akka van Hilleberg, (met een aardige korting) via internet. Supersnel op te zetten, heel belangrijk met al die regen :-). Half februari kwam mijn nieuwe randonneur, type SAFARI. Gekocht bij SNEL in Utrecht en ik was echt verbaasd. Verbaasd dat je zo lekker kunt fietsen, wat een verschil met mijn 20 jaar oude SAFARI. Inmiddels heb ik er zo'n 800 km op afgelegd. Een proefrit met bagage over de heuvels heuveltjes in Limburg ging heel soepel dus dat geeft mij veel vertrouwen voor de bergen in Noorwegen. Uiteindelijk ben ik straks behoorlijk zelfvoorzienend: eigen vervoer, eigen huisje, eigen MIFI & eigen (zonne)energie voor de iPhone en iPad om te kunnen face timen met het thuisfront, te lezen, muziek te luisteren, te emailen en voor de reisverslagen op waarbenjijnu. Ik ben heel benieuwd op hoeveel kilo's ik uitkom met alle bagage hoewel ik goed op de grammen let. Zo heb ik bijv. toch een nieuwe lichtere slaapzak gekocht wat weer 700gram scheelt.
Met Ariejan Groenewegen die bij SNEL werkt en al 25 jaar in Noorwegen komt, heb ik globaal een tocht gemaakt. Van hem heb ik heel veel nuttige tips gekregen: de mooiste weggetjes, campings, niet te missen uitzichtpunten, supermarkten, restaurantjes...., hij kent het allemaal. En zo fiets ik dus het land van Zuid naar Noord door en van berggebied naar berggebied om te kunnen wandelen in de bergen.
Ik ga jullie dus op de hoogte houden van mijn belevenissen en wel en wee. Tenminste als je daar prijs op stelt. Zo niet laat het mij even weten, dan haal ik je uit de mailinglijst. Wordt vervolgd...

• 26 Mei 2013 - 08:24

Bea:

Hoi sylvia, mooie site en gelukkig geen wachtwoord!
    Alles doet t prima, dus webmaster gefeliciteerd! Leuk om fietsen, schrijven, fotograveren en een site bijhouden te combinen. Een combi van veel hobby's?
    Tot later op deze site.
    Gr. Bea

• 26 Mei 2013 - 13:33

Anette:

Ha Sylvia,

Het gaat er dus binnenkort van komen! Ik ga met plezier je reis volgen.

groet je buurvrouw Anette

• 26 Mei 2013 - 16:30

Connie Brinkhorst:

Hei Sylvia,

Jeg håper at du skal ha en fin tur. Jeg skal følge deg på internett. Prøv å snakke mye norsk!

Hilsen Connie Brinkhorst

• 26 Mei 2013 - 16:57

Moniek Bekooij:

Hey Sylvia,

Ik ben helemaal aan het meegenieten, als ik jouw voorbereidingen zo lees. Ik volg de reis zelf dan ook veel plezier.Die laatste weken zullen vast snel voorbij zijn. Wat een heerlijk vooruitzicht!

Groetjes, Moniek

• 26 Mei 2013 - 19:10

Johanna:

Vanzelfsprekend willen je volgen. Hartstikke leuk! Nog even en dan is het zo ver.
    Lieve groet, Johanna & René

• 26 Mei 2013 - 19:48

Marjon:

Hoi Sylvia,
    Hou me op de mailinglist s.v.p. Leuk om je te kunnen volgen, ook al zal dat vanuit mijn eigen vakantieadressen (straks 'ergens' in Griekenland) vast niet altijd makkelijk zijn. Het klinkt goed voorbereid allemaal, spannend hoor!
    Marjon

• 26 Mei 2013 - 20:29

Nora:

Lieve Syl
    Leuk! Kan ik meegenieten :-) aan de voorbereidingen zal het niet liggen.
    Noor

• 26 Mei 2013 - 21:27

Ad Delen:

Hi Syl!
    Niet de bestemming maar het onderweg zijn is het doel. Dat was mijn reis in 2000. Maar ook de voorbereidingen geven veel plezier. Die wens ik je van harte toe!
    Ik hoop je onderweg goed te kunnen volgen en van je reisverslagen te kunnen (mee)genieten.

Ad Delen

• 27 Mei 2013 - 08:08

Gerda:

Spannend hoor. Volgens mij kan het niet anders dan een groot succes worden met al jouw voorbereidingen. En natuurlijk gaan we je volgen alhoewel we zelf in augustus ook 3 weken in Noorwegen zijn. Eens even kijken wat jou daar nou allemaal zo boeit.
    Het lijkt me een prachtig land.

Gerda

• 27 Mei 2013 - 22:49

Ariejan:

Je begint al zenuwachtig te worden zeker. Heb je trouwens al gehoord/gelezen dat ze ongeveer verzuipen in het zuid-oosten van Noorwegen vanwege de enorme wateroverlast (smeltende sneeuw en heel veel regen ). Meer dan 50 wegen afgesloten en hele baanvakken van de spoorwegen weggespoeld.Er is al meer dan 300 miljoen euro aan schade en er komt naar verwachting nog veel meer bij . Het waterpeil is nog niet op het hoogste punt gekomen. Grt Ariejan.

• 28 Mei 2013 - 22:37

Patricia:

Wat een prachtige uitdaging voor de boeg Sylvia! Ik ga je verslagen zeker lezen, leuk om zo al de voorbereidingen te kunnen meekrijgen. Zet hem op, you dan do it out there!

Groet,
    Patricia

• 28 Mei 2013 - 22:40

Chandra:

Ha Sylvia,

Alleen het idee zelfvoorzienend te zijn lijkt me al een geweldige ervaring. Ik ga je avonturen met veel plezier volgen.

Veel plezier en succes met de voorbereidingen!
    Chandra